Falland

MORMOR, MAT OG ANDAKT

- i nøysemd og takksemd

Hardcover
Totalt antall sider: 105
Format 18 cm bredde, 25,5 cm høyde
Opplag 250 (2. opplag)
ISBN 978-82-999948-9-7

Pris: NOK 450,- (frakt i Norge er inkludert)


Boken «MORMOR, MAT OG ANDAKT – i nøysemd og takksemd» er en kunstbok av pianist, komponist og forfatter Else Olsen S. Hovedkilde i boka er Elses mormor, Johanna Askeland fra Tysvær, som fylte 101 år i 2018.

Gjennom matoppskrifter, fortellinger og musikk formidler Else et religiøst verdisyn forankret i vestlandsk pietisme. Kjernen i Johannas oppskrifter og historier er alltid nøysomhet og takknemlighet, med blikket stadig rettet mot et dypere og mer åndelig perspektiv, hvor hun ser seg selv og familien som en del av et større bilde.

Oppskriftene og tilberedningsanvisningene gir leseren et innblikk i et nøysomt, men næringsrikt, kosthold, preget av årstidene og sesonger, av knappe resurser og en nærhet til naturen.

Med boka følger en CD med verket «Mormor» for preparert piano (varighet 50 minutter). Musikken beveger seg i krysningsfeltet mellom bedehussalmer fra tiden omkring 1900-1960 og eksperimentell samtidsmusikk, og er komponert og framført med tanke på å føre leseren dypere inn i en stemning preget av nøysomhet og takknemlighet.

Falland Forlag ved billedkunstner Caroline Ho-Bich-Tuyen Dang er stolt og glad over å ha kunnet bidra til realiseringen av denne vakre og særegne boken gjennom design, layout og et stort antall illustrasjoner.


Et kort glimt inn i boka.

På innsiden av bakre omslagsside er det limt inn en CD med verket «Mormor», for preparert piano, komponert og framført av Else Olsen S. Øvrige medvirkende er Inger Marie Olsen og Johanna Askeland. Varighet 50 minutter.
CD-en kan ikke kjøpes seperat.